Every month, The Groundbreakers puts an inspiring initiative, product or company in the spotlight. By sharing knowledge and inspiration, we want to stimulate sustainable developments and we hope to contribute to the greening of the business community. This time we would like to highlight the Court of Cartesius in Utrecht. The Groundbreakers team was given a tour of this circularly built workplace. Finally, we did a workshop at the second-hand hardware store Buurman Utrecht. Slinger uit, een carpoolplatform die je rit naar evenementen niet alleen duurzamer maakt, maar ook een stuk gezelliger!

We kennen het allemaal, de lange files naar het evenement waar je zo naar uit hebt gekeken. Te weinig parkeerplekken en het gevoel dat je meer tijd in de auto hebt doorgebracht dan bij de show of de wedstrijd zelf. Slinger biedt dé oplossing voor dit probleem die je reis niet alleen efficiënter maakt, maar ook duurzamer en gezelliger. Via een widget op de evenementenwebsite kunnen bezoekers carpoolen met elkaar. Ritten aanbieden, samen reizen en kosten delen was nog nooit zo makkelijk. En laten we eerlijk zijn: samen filerijden is ook gewoon veel leuker!

Better together

Met Slinger bespaar je niet alleen reiskosten, maar ook de planeet. 60% tot 85% van de CO2-emissie van festivals en sportevenementen wordt veroorzaakt door transport. Maar de stoelen van bezoekers zijn slechts voor 50% gevuld. Daar willen ze bij Slinger wat aan doen. Door bezoekers te matchen vullen zij lege stoelen in auto’s op, waardoor het aantal auto’s op de weg vermindert. Dit betekent minder files, minder CO2-uitstoot én meer ruimte om te parkeren voor de bezoekers.

Grote namen als PSV, MOJO en de Ziggo Dome maken al gebruik van het platform om hun bezoekers te helpen duurzamer en efficiënter op hun bestemming te komen. Samen onderweg betekent samen bijdragen aan een groener evenement. Hoe groen dat is, is door de evenementenorganisatoren gemakkelijk in te zien. Slinger geeft hen namelijk waardevolle inzichten in de reisgewoonten van bezoekers. Van gereden kilometers tot hoeveel CO2-uitstoot er bespaard is – Slinger maakt de impact van carpoolen meetbaar. Zo kunnen evenementenorganisatoren niet alleen een betere ervaring bieden aan hun gasten, maar ook hun duurzaamheidsdoelen makkelijker halen.

Wij hebben zelf Slinger onlangs met succes ingezet tijdens een bedrijfsfeest van een mooie klant. Het resultaat? Maar liefst 5.000 kilometer bespaard door samen te reizen! Een indrukwekkende prestatie die niet alleen de ecologische voetafdruk verkleinde, maar ook voor gezelligheid onderweg zorgde.

Waarom zou je in je eentje in de file staan als je met nieuwe vrienden samen kunt rijden? Slinger maakt carpoolen eenvoudig, leuk en effectief. Dus de volgende keer dat je naar een festival, concert of sportwedstrijd gaat, pak die lege stoel en rijd mee naar een groenere toekomst! En voor organisatoren, grijp deze groene kans en biedt jouw bezoekers een nóg mooiere beleving.