Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag Oceandiva Nova uit, een 100% elektrisch aangedreven evenementenschip dat reist over de Europese wateren. Een evenementenlocatie vol mogelijkheden en duurzame initiatieven.


Als een vis in het water

Het schip dat 100% elektrisch is aangedreven heeft als eerste evenementenschip ter wereld het Platinum label ontvangen van Green Award. Net zo groot als het schip biedt Oceandiva een uitgebreid aanbod van eventmogelijkheden. Ze zijn van alle markten thuis en denken graag met je mee om jouw event zo passend mogelijk te maken. Van productlanceringen en award ceremonies tot conferenties, alles wordt op maat gemaakt om je als een vis in het water te laten voelen.


Duurzaam vooruit

Hoe kan een groot schip zoals Oceandiva Nova dan zo duurzaam zijn? Het schip is ontwikkeld met een basis van duurzame initiatieven. Naast de elektrische aandrijving zijn er verschillende duurzame onderdelen geïntegreerd. Al het afval wordt gereguleerd door middel van een circulair afvalbeheer systeem, waarbij diverse afvalstromen worden gescheiden, ingezameld en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast maakt het waterzuiveringssysteem het afvalwater van het schip zo schoon dat het veilig terug kan naar de natuur.

Om zo milieuvriendelijk mogelijk te opereren, is het schip opgedeeld in verschillende zones met elk een innovatief klimaatcontrole systeem. Hier wordt zorgvuldig de temperatuur gecontroleerd voor een perfecte binnentemperatuur. Om in thema van water te blijven nóg een leuk feitje: alle toiletten worden doorgespoeld met het rivierwater van waar de boot zich bevindt. Gemiddeld spoelen we per dag wel 30 liter (drink)water door de wc! Dus het gebruik van rivierwater is een hele handige en innovatieve manier om water te besparen.

“Set new bars and examples for our own industry”, dat is het doel van Oceandiva. Door als een van de eersten de diverse duurzame mogelijkheden op het water te laten zien, willen ze de evenementen en organisatoren van de toekomst inspireren. Een mooi doel waarmee ze goed op dreef zijn door middel van de Oceandiva Nova. Een groenere toekomst op het water, waarbij ze niet alleen zichzelf, maar ook de evenementenbranche naar nieuwe hoogtes tillen.

Wil je meer weten over de Oceandiva Nova? Bekijk dan het filmpje hieronder of neem een bezoekje op de website