Dat was de vraag waarmee Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum en KNVB ons uitnodigden voor een uniek event op hun prachtige en indrukwekkende locaties. In samenwerking met EventSummit organiseerden zij een inspirerend event waarop we de kans kregen om te ontdekken hoe we AI kunnen inzetten om de ervaring van gasten naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd kostbare tijd kunnen besparen. Dat klonk ons inderdaad als een gouden kansje in de oren, dus die grepen we met beiden handen aan. Op 9 april reisden twee collega’s af naar Zeist om zich onder te dompelen in de met de seconde groter wordende wereld van AI. In dit artikel delen we graag een greep uit de bekendste tools die deze dag ter sprake kwamen.


ChatGPT 4

Eén van de grootste en meest bekende tools op het moment is ChatGPT, een taalmodel waar je vragen aan kunt stellen en je waarop je via kunstmatige intelligentie van de chatbot antwoord krijgt. Maar wat niet iedereen weet is dat ChatGPT ook een Plus versie heeft. Hier zijn nog meer functies aan gekoppeld waardoor je als gebruiker nog meer mogelijkheden hebt. Bijvoorbeeld het direct vertalen van reclameborden uit een vreemde taal, super handig als je in het buitenland bent. Er zit ook een spraakfunctie in, waarmee je onderweg naar een meeting kennis kunt opdoen over de persoon die straks tegenover je zit. Of misschien wil je binnen 30 seconden een schadeclaim hebben geschreven.  Stuur foto’s van de schade in de chat met daarbij je verzekeringspolis en er komt gelijk een volledig geschreven schadeclaim uitrollen. Eindeloos veel opties om je in te verdiepen.


Prompt Engineering

De betekenis van prompt engineering, is letterlijk de kunst van het praten tegen AI. Het is belangrijk dat je je bewust bent van je communicatie, om zo de beste uitkomsten te krijgen tijdens het werken met AI tools. Bij gebruik van Chat GPT kan je bijvoorbeeld voor hele specifieke antwoorden het beste de RACEF techniek gebruiken; Role, Action, Context, Examples en Format. Je laat de chatbot een rol aannemen en vanuit een specifiek perspectief werken, hierdoor kan het je een beter antwoord geven en het beste resultaat leveren.

Ben je wel eens het overzicht kwijt van alle AI tools die ondertussen beschikbaar zijn? Zelfs daar is een tool voor: My Mind is een platform waar je alle belangrijke, interessante en inspirerende websites kan opslaan. En het leuke eraan is dat je zelf niks hoeft te organiseren, alle informatie die je opslaat wordt automatisch door AI georganiseerd en gevisualiseerd. Super handig toch!


Midjourney

Buiten tekst om kan je met Artificial Intelligence natuurlijk ook prachtige beelden maken of zelfs bestaande beelden van kwaliteit verbeteren. Op het moment is één van de beste tools daarvoor Midjourney. Dit programma is ontworpen om afbeeldingen te creëren op basis van tekstbeschrijvingen, in een realistische stijl. Daarnaast kan je er ook oude foto’s mee opschalen, door bijvoorbeeld een foto van je grootouders in het programma te plaatsen en voor de ‘Upscale’ functie te kiezen. Deze functie verbetert de kwaliteit van de foto sterk en kan je foto zelfs van zwart/wit naar kleur veranderen. Een perfecte tool om prachtige beelden te creëren voor je organisatie of op persoonlijk gebied!

Hoewel AI steeds bekender wordt, bevinden we ons momenteel nog niet in de fase waar iedereen gebruik maakt van de tools. Maar hoe meer data er aan de verschillende programma’s worden toegevoegd, hoe beter de kwaliteit van AI wordt. Er worden dagelijks nieuwe functies binnen AI programma’s geïntegreerd. Ga eens op ontdekkingstocht naar de verschillende tools en wie weet kom jij wel een hulpmiddel tegen dat jouw leven een stukje makkelijker maakt.