Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en een bijdrage leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag Winning Foods uit. Dit is een duurzaam bedrijf die voedselverspilling wil tegengaan met hun healthy instant soepen. Hieronder lees je hoe ze dat aanpakken. 

Voedselverlies tegengaan

Winning Foods vindt dat voedsel de aarde niet moet verwarmen, maar moet voeden. Voedselverlies en dierlijke diëten zijn twee van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde, aldus Winning Foods. Winning Foods is op missie om voedselverlies op boerderij-niveau tegen te gaan en tegelijkertijd plantaardige diëten te promoten. Geïnspireerd door mensen en organisaties, helpen ze het meeste uit de oogst van elke boer te halen door bijna verloren fruit en groenten om te zetten in winning, plantaardig voedsel. 

Duurzame soep

Winning Foods heeft verschillende duurzame en gezonde instant soepen op de markt gezet. Ze hebben de smaken broccoli, tomaat, kruidige tomaat en pompoen. Om voedselverspilling tegen te gaan, heeft Winning Foods de soepen gemaakt van bijna verloren fruit en groenten. Voor de bereiding hoef je alleen 175 ml heet water en de inhoud van het zakje in een kom of beker te doen en je hebt een heerlijke soep. Dit is ook nog eens supergezond, omdat je met 1 zakje soep 50% van je dagelijkse aanbevolen inname van groenten binnenkrijgt. Het perfecte tussendoortje dus voor op kantoor. Binnenkort komt het bedrijf met nieuwe producten op de markt. Dit zijn onder andere smoothies, bars en gum drops. 

Verpakkingsmateriaal

Duurzaam verpakken is een uitdaging. Hoewel alle verpakkingsmaterialen gemaakt zijn van recyclebaar en gerecycled karton of composteerbaar bio plastic, is de realiteit dat deze materialen vaak niet in de juiste afvalstromen terechtkomen. Winning Foods probeert dit tegen te gaan door voortdurend te zoeken naar het verbeteren of minimaliseren van hun verpakkingen, maar ze compenseren het ook door bomen te planten in hun eigen bos.

Wij zijn enthousiast over dit gezonde tussendoortje! ‘Vier uur cup-a-soup’ mag wat ons betreft dus ‘Vier uur Winning Soup’ worden.

Wil je meer weten over de duurzame producten van Winning Foods? Ga dan naar de website