Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag het duurzame transportbedrijf De Rooy uit. Met dit bedrijf werkt The Groundbreakers samen voor het elektrisch transport van grote decorstukken.

Elektrische vrachtwagens

Elektrisch vrachtwagen transport is nog heel uniek in Nederland. De Rooy Transport is hier dus een voorloper in. Ze regelen niet alleen het duurzame transport, maar het hele traject van opslag naar orderpicking en het ompakken, zowel binnen Nederland als internationaal. Alle medewerkers zijn in het bezit van een geldig ADR-certificaat. Dat betekent dat ze ook gevaarlijke stoffen op een adequate, veilige en verantwoorde manier door Europa kunnen transporteren.

Awards

De Rooy heeft ook al een aantal awards binnengesleept. Onder andere de Leen & Green Award, waardoor ze bij de 90 koplopers in de transportsector behoren op het gebied van duurzaamheid. Ook zijn ze BOVAG Erkend Duurzaam en hebben ze de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek ondertekend. Als onderdeel van het Greendriver project investeert De Rooy met het oog op duurzaam transport in de aanschaf van voertuigen op groengas. Hiermee leveren ze een positieve bijdrage aan de verlaging van CO2-uitstoot en aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

Eigen bos voor CO2 compensatie

In tegenstelling tot de meeste bedrijven die CO2-compensatie anoniem inkopen heeft De Rooy Transport voor een oplossing dicht bij huis gekozen. Op het terrein achter hun distributiecentrum in ‘t Goy is een CO2-bos aangelegd. Een eigen bos, 3 hectare groot met ca. 3.000 essenbomen. Dit bos absorbeert grotendeels de uitgestoten CO2.

Wist je dat?

De Rooy Transport erin is geslaagd om in vijf jaar tijd 28% CO2-reductie te realiseren. Iets waarover zij heel trots zijn en waarvoor ze inmiddels de Lean and Green STAR Award hebben behaald, wegens bewezen en structurele CO2-reductie. Een certificaat dat maar heel weinig transportbedrijven hebben.

Wil je meer weten over deze duurzame transporteur? Ga dan naar https://derooytransport.nl/