Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag BeterBoompje uit. Een bedrijf dat duurzame kerstbomen heeft die na gebruik weer terug de grond in gaan.

It’s the most wonderful time of the year

Maar is deze gezellige tijd met kerstbomen nou ook zo wonderful voor het milieu? Jaarlijks worden er alleen al in Nederland 2.5 miljoen kerstbomen na december gecomposteerd of verbrand. Zonde vinden Frank Haagen en zijn zwager Alex de Graaf. Zo kwamen zij op het idee om échte kerstbomen op de markt te brengen die teruggeplaatst en hergebruikt worden. Dus wil jij voor een witte uh.. groene kerst gaan? Ga dan voor een BeterBoompje.

Herbruikbaar kerstbomenbos

BeterBoompje heeft de volgende missie voor ogen; ‘alle wegwerpbomen vervangen door echte bomen die na de feestdagen terug de grond in gaan om daar een herbruikbaar kerstbomenbos te vormen’. Om dit te kunnen bereiken, is het van belang dat de boom met veel liefde en een beetje water wordt verzorgd in de decembermaand. Na veel plezier en een gezellige Kerst lever je je boom weer in en plant BeterBoompje deze terug.


Een beetje afgezaagd

Helaas zijn er maar een aantal huurbomen met kluit beschikbaar, daarom biedt BeterBoompje ook bomen zonder kluit aan. Voor iedere verkochte kerstboom zonder kluit plant BeterBoompje twee nieuwe biologische kerstboomstekjes in het BeterBoompje kerstbomenbos. De boom zonder kluit is dus eigenlijk een tussenoplossing om de weg naar de herbruikbare bomen met kluit te versnellen.

BeterBalletje

Wil je hier nou nog een schepje bovenop doen en écht pieken deze Kerst? Kies dan voor kerstballen van BeterBalletje. Dit zijn kerstballen gemaakt van wegwerp kerstbomen van vorig jaar. De naalden zijn verwerkt en vormen samen met biologisch afbreekbaar plastic op basis van suikerriet de grondstof voor deze gezellige kerstballen.

Schrijf je hier alvast in voor 2023 en dan maken we er met z’n allen écht the most wonderful time of the year van.

Mocht je nou beslissen om helemaal geen kerstboom in huis te nemen, maar wil je wel de gezelligheid ervan? Dan biedt Tiny Trees ook een mooie, duurzame oplossing.