Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag Volta Energy uit. Een bedrijf dat zich inzet voor een schoner, groener en duurzamer klimaat door aggregaten aan te bieden die werken op zonne-energie.

Duurzame aggregaten

De uitstoot van CO2 en vervuiling van de atmosfeer is een groot probleem. Door de uitstoot van CO2 warmt de aarde steeds meer op. Dit zorgt onder andere voor het smelten van ijs op de Noord- en Zuidpool, het oplopen van het waterniveau en klimaatverandering. Volta Energy zet zich in om vervuilende aggregaten overbodig te maken door aggregaten te bouwen die werken op zonne-energie. Deze aggregaten komen in verschillende maten – van 6 kVA tot 120 kVA-, zodat alle soorten evenementen kunnen worden voorzien van groene stroom. Door te kiezen voor een duurzame aggregaat in plaats van een diesel aggregaat kan tot 100% van de CO2 en stikstof bespaard worden.

“Het is onze missie om alle vervuilende aggregaten overbodig te maken”

Voordelen voor events

Tijdens een evenement is het belangrijk om altijd genoeg stroom te hebben om alles werkend te houden. De aggregaten van Volta Energy zijn voorzien van een ingenieus systeem waardoor ze ook ‘s avonds en als het bewolkt is meer dan voldoende stroom leveren. Daarbij heb je met deze aggregaten op zonne-energie geen herrie, stank en CO2 uitstoot meer. Een win-win-win-situatie!


Maatschappelijk betrokken

Volta Energy zet zich niet alleen in voor een groenere wereld maar ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf werkt namelijk samen met een zorgwerkplaats waar mensen met een dagbestedingsindicatie werken. Wekelijks komt de groep bij Volta Energy langs om te klussen onder begeleiding van Volta medewerkers. En dat vinden beide partijen fantastisch; “Niet alleen zij, maar ook wij beleven veel plezier aan deze dagen”, aldus Volta Energy.  

Ambitie

Volgens Volta Energy zit er enorm veel potentie in de verhuurmarkt, met name in de evenementen- en bouwsector. Deze sectoren hebben grote drijfveren om over te stappen naar duurzamere alternatieven. De komende jaren wilt Volta Energy zich inzetten voor de groei van de duurzamere alternatieven in deze sectoren.

Meer weten over Volta Energy? Bekijk dan https://volta-energy.com/