Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag Product for Product uit. Onze go-to webshop voor gerecyclede en recyclebare kantoorbenodigdheden.

Zo makkelijk is een duurzamer kantoor

Product for Product is een webshop en groothandel in gerecyclede en recyclebare kantoorbenodigdheden. De webshop is net als iedere andere webshop een one-stop-shop voor alle kantoorartikelen, met als groot verschil dat ze van alle reguliere kantoorartikelen, ook duurzamere versies aanbieden. De producten die verkocht worden, zijn waar dit van toepassing is, ook voorzien van een milieukenmerk. Product for Product zoekt uit welke producten nu echt duurzaam, ecologisch of fair zijn, zodat bedrijven dat zelf niet hoeven te doen. En dat levert tijd op die we weer aan andere zaken kunnen besteden!

Product for Product staat voor een betere wereld en legt de focus op circulariteit. Er wordt tegenwoordig gelukkig veel aandacht besteed aan recyclen. Het is van groot belang dat deze gerecyclede producten ook weer worden ingekocht en er dus vraag naar blijft. Zo probeert de webshop om de cirkel in stand te houden.

Shoppen bij Product for Product

Tijdens je zoektocht naar kantoorartikelen kun je bij iedere categorie direct kiezen om alleen de duurzame producten van die categorie te bekijken. Je kunt echter ook specifieker filteren en kiezen uit verschillende opties als: aandacht voor het milieu, CO2 neutraal, composteerbaar, FSC keurmerk etc. Zo wordt de keuze voor een duurzaam product in ieder geval heel erg makkelijk gemaakt. Kom je er niet uit? Bel dan gerust voor aankoopadvies, want deze shop is heel klantvriendelijk en vertelt graag meer over de duurzamere opties die ze aanbieden.

Aandacht voor elkaar

Product for Product draagt dus graag hun steentje bij aan het mooier maken van de wereld. Naast de webshop staan ze ook open voor samenwerkingsprojecten. Zo zijn ze begin 2021 een project gestart met Interall Group en Good Plastic Company om wegwerpmondkapjes om te smelten naar laptopstandaards en boekensteunen. Een ander voorbeeld van een vruchtbare samenwerking is die met hulporganisatie ZOA. Dit gaat om een bebossingsproject in Ethiopië. Samen met lokale bewoners uit het vluchtelingenkamp Jewi in Gambella worden er bomen geplant in een uitgeput natuurgebied om een toekomst te creëren voor deze mensen door o.a. werkgelegenheid te creëren. En zo wordt ook de CO2 uitstoot direct gecompenseerd.

Product for Product staat voor een betere wereld en legt de focus op circulariteit

Wil je meer weten over Product for Product? Ga dan naar https://www.productforproduct.nl/.