Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag B-corp Dopper uit met hun initiatief ‘Dopper Wave’. Dopper is een sociale onderneming die mensen de mogelijkheid biedt herbruikbare waterflessen te kiezen.

Herbruikbaar boven single-use

De missie van Dopper is om mensen de mogelijkheid te bieden om herbruikbare flesjes te verkiezen boven single-use waterflesjes om zo de waterbronnen van de wereld te beschermen. Dit doen ze bijvoorbeeld door herbruikbare waterflessen te verkopen die duurzaam worden geproduceerd en volledig recyclebaar zijn, maar ook door het opzetten van  wereldwijde campagnes die de boodschap verspreiden om plastic vervuiling te stoppen en uit de kraan te drinken. Hiermee willen ze stap voor stap een beweging van changemakers creëren.

Dopper Wave

Een manier om een positieve bijdrage te leveren en mee te strijden tegen wegwerpflessen, is bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij de ‘Dopper Wave’. Zowel een individu als een bedrijf kan zich hierbij aansluiten door het volgende te beloven:

1. Geen wegwerpwaterflessen meer te gebruiken

2. Altijd kraanwater te drinken wanneer dit mogelijk is

3. Altijd een herbruikbare fles mee te nemen

4. Anderen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave

Wanneer je je aansluit bij de Dopper Wave ontvang je ook een online toolkit waarmee Dopper je tips en tools geeft om geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Golf van verandering

De kleine, dagelijkse handelingen kunnen voorkomen dat grote hoeveelheden wegwerpplastic in onze oceanen belanden. Dopper gelooft dat iedereen hier een bijdrage aan kan leveren: “je bent geen eenzame druppel in een oceaan vol plasticvervuiling. Je bent onderdeel van een golf van verandering”. Volgens onderzoek voorkomt bijvoorbeeld één Dopper-fles dat 40 plastic wegwerpflessen per jaar in onze oceanen belanden.

Wil je meer weten over Dopper of je ook aansluiten bij de Dopper Wave? Ga dan naar https://dopper.com/nl/teken-de-verklaring