Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer gaat het artikel over Bambook: een Nederlands bedrijf dat uitwisbare notitieboekjes aanbiedt om ontbossing en papierverspilling tegen te gaan.

Herbruikbaar als nieuwe norm

Bambook is een uitwisbaar notitieboek waarin je eindeloos kan blijven schrijven. Met de bijbehorende marker schrijf je als het ware op een whiteboard. De aantekeningen zijn gemakkelijk aan te passen of te wissen met water. Hoe vaker en langer je het notitieboek gebruikt, hoe meer papier wordt bespaard. Bambook vindt dan ook dat hergebruik de nieuwe norm moet zijn.

Lokaal en handgemaakt

Bambook wordt in Nederland en met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in een sociale werkplaats in Ede. De aanschaf van een Bambook heeft dus naast het duurzame aspect ook een positieve impact op sociaal vlak. De uitwisbare notitieboekjes worden vervolgens zoveel mogelijk duurzaam thuisbezorgd door de Fietskoerier.

Ontbossing tegengaan

Het bedrijf wil ontbossing voor papier dat eenmalig wordt gebruikt tegengaan. Hier draagt Bambook aan bij door voor elk verkocht product een boom te planten op Madagaskar. Terwijl we dit artikel schrijven, staat de teller al op maar liefst 862.958 geplante bomen. Het doel van Bambook is om 1 miljoen bomen te planten voor 2025.

Review van The Groundbreakers

Het team van The Groundbreakers gebruikt inmiddels al anderhalf jaar een Bambook notitieboek voor het maken van aantekeningen of schetsen tijdens meetings. Wij zijn heel blij en tevreden met de uitwisbare notitieboeken. Doordat de aantekeningen te wissen zijn, creëer en bewaar je gemakkelijk overzicht. Iets wat belangrijk is voor ons als creatief bureau waarin meerdere projecten tegelijkertijd geproduceerd worden.

Wil je meer weten over Bambook of zelf ook een uitwisbaar notitieboek bestellen? Ga dan naar de website.