Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag de wasstrips van Cosmeau uit; een plantaardig wasmiddel in papiervorm.

Dé nieuwe manier van wassen

De was doen zoals je gewend bent, maar dan makkelijker en milieuvriendelijker. Dat maken de plantaardige wasstrips van Cosmeau meer dan waar. Deze was papiertjes zijn plasticvrij, vegan en biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn ze door de milde formule ook geschikt voor zijde en wol. De wasstrips zijn te verkrijgen in vier heerlijke varianten: lentefris, lavendel, zeebries en geurvrij. De geur komt vrij door wrijving wanneer je de kleding draagt, dankzij slimme microgeurcapsules. Zo geniet je de hele dag door van een frisse geur. Warme wasjes, koude wasjes of zelfs handwas, deze wasstrips zijn geschikt voor alle temperaturen. Bovendien komen ze in een handzaam kartonnen doosje, ideaal om mee te nemen op reis. En het grootste bijkomend voordeel; je hoeft nooit meer te slepen met veel te grote, zware plastic flessen. Win-win-win als je het ons vraagt.

Onze missie is het verminderen van plastic afval in onze dagelijkse producten en dit voor iedereen in onze samenleving mogelijk te maken.

Was(t) dat alles?

Zeker niet! Want Cosmeau wast nog veel meer: badkamers, keukens, ramen, spiegels en zelfs vloeren. Wederom geen grote plastic verpakkingen en overtollig water, maar geleverd als cleaning tabs die je zelf thuis met water mengt om een schoonmaakmiddel naar keuze te maken. Net als voor de wasmachine zijn er ook wasstrips voor de toilet en als vloerreiniger te verkrijgen. Je scheurt een papiertje af, gooit het in de wc of emmer water en poetsen maar!

Een hele waslijst

Ook aan de persoonlijke verzorging is gedacht. Van vegan shampoobars en conditioner voor de haarverzorging tot scheermesjes waarvan alleen de mesjes vervangen hoeven te worden. Cosmeau got it all! De misse is duidelijk: “Het verminderen van plastic afval in onze dagelijkse producten en dit voor iedereen in onze samenleving mogelijk maken”. Dit doen ze door prijzen te hanteren die voor iedereen toegankelijk zijn, te doneren aan de voedselbank en innovaties en verbeteringen in lokale productie. Winst voor planeet, dier en mens!

Meer weten? Ga naar de website