+123 456 678 890 info@mysite.com Main street 12

BIG BAGS, BIG IMPACT

Elke dag belanden 11.000 flesjes (!) in de afvalbakken op Utrecht Centraal. Gelukkig zijn er vanaf nu inleverautomaten op het station om plastic flesjes in te leveren.  Het statiegeld kan gedoneerd worden aan de Plastic Soup Foundation of stort het met Tikkie terug direct terug op je rekening.

The Groundbreakers werd door NS gevraagd om de opening en activatie rondom de eerste inleverautomaat te organiseren. Met een druk op de flessendopknop viel het doek van gerecycled treinmateriaal naar beneden, waarna de eerste plastic flesjes inleverautomaat op het station werd onthuld. Stakeholders leverden de eerste plastic flesjes in, interviews werden gegeven aan media en daarna was de automaat klaar voor het grote publiek.

Om de impact zichtbaar te maken en de nieuwe inleverautomaten te activeren, plaatsten we een grote afvalberg in de stationshal. De big bags bevatten de exacte hoeveelheid plastic flesjes die dagelijks – alleen op dit station – worden weggegooid. Enthousiaste hosts bij de setting informeerden reizigers over de nieuwe automaten. De activatie trok de aandacht van de duizenden voorbijgangers en kwam veelvuldig terug in de nieuwsitems van media zoals in dit item van NOS. Na de succesvolle opening op Utrecht volgden activaties op Den Haag CS, Amsterdam CS, Rotterdam CS en Eindhoven CS. Het is de bedoeling dat uiteindelijk op vijftig treinstations plastic flesjes en blik inzamelpunten komen.

Categories
NS