+123 456 678 890 info@mysite.com Main street 12

BLIK OP GROEN

De zorgsector verduurzaamt steeds meer en dat is positief nieuws. In Nederland is de zorg namelijk verantwoordelijk voor 7% van alle CO2 uitstoot, waarmee het net zo vervuilend is als de luchtvaart. Amsterdam UMC zet hierin al veel goede stappen, maar wil duurzaamheid als leidraad hanteren in het doen en denken van de gehele organisatie. Hierin spelen haar ruim 17.000 medewerkers natuurlijk een belangrijke rol. Medewerkers kunnen het verschil maken door met een nieuwe blik hun eigen werkwijze te onderzoeken.

Fotograaf: MichielTon.com

We ontwikkelden voor Amsterdam UMC de opvallende campagne ‘Blik op Groen’ waarmee we de blik van de medewerkers letterlijk op groen zetten. Middenin de centrale hal van het ziekenhuis verscheen een enorme bril bedekt met mos en groene glazen. Als je door de glazen naar het ziekenhuis kijkt, zie je dingen die je eerder niet zijn opgevallen. Voor de bril hangt namelijk kleurrijke signing met een grafische print die je alleen kan lezen als je door de groene bril kijkt. Hierop zijn duurzame facts & figures te lezen over het ziekenhuis.  

Door de QR code bij de settings te scannen, komt men op de campagnepagina met meer informatie en inspiratie om zelf met verduurzaming aan de slag te gaan. De campagne en ludieke activatie maakt op creatieve wijze duidelijk maakt waarom je blik op groen zetten zo waardevol is!

Categories