+123 456 678 890 info@mysite.com Main street 12

STADSTUINTJE

PostNL komt iedere dag in elke straat van Nederland, en is zich dan ook bewust van de impact die ze hebben én kunnen hebben. PostNL vroeg ons een duurzaam activatieconcept te ontwikkelen, en dat hebben we gedaan op het gebied van biodiversiteit. Het gaat namelijk niet zo goed met de insecten in Nederland. In de afgelopen decenia zijn meer dan 50% van alle insecten in Nederland verdwenen. Dit komt omdat hun leefgebied steeds kleiner wordt en er steeds minder groen is in de stad.

In het kader van de Nationale Klimaatweek hebben we daarom voor PostNL een pakketautomaat omgetoverd tot stadstuintje. Op het dak vind je de favoriete planten van zeldzame vlinders en bijen zoals de Heivlinder en Kustbehangersbij. Na onderzoek weten we dat deze diertjes in de buurt voorkomen, maar op de Rode Lijst staan omdat ze dreigen te verdwijnen. Het stadstuintje kan ze helpen om een tussenstop te maken of te overwinteren.

Het ontwerp is niet alleen mooi maar heeft ook een educatieve functie. Je leest er weetjes & feitjes over de bijen en vlinders die we met het stadstuintje willen aantrekken! De speciale pakketautomaat is geopend door natuur- en dierenexpert Floris Göbel, die vertelde over het belang van biodiversiteit.

Suzanne Debrichy, Environmental Lead PostNL: “De komende periode zal het stadstuintje in gemeente Den Haag nauwgezet worden gemonitord om inzicht te krijgen in welke dieren deze groene oase aantrekt. Ook wordt er gekeken naar hoe de buurt erop reageert. Op basis daarvan gaan we bekijken of we pakketautomaten op andere plekken ook omtoveren tot stadstuintje.” Inmiddels is de volgende groene pakketautomaat al ontwikkeld dus dit toffe project wordt vervolgd. En daar worden niet alleen de insecten blij van, maar wij ook!

Categories