Hoog Catharijne vierde haar 50e verjaardag afgelopen zondag met een spectaculaire jubileumshow in de binnenstad van Utrecht. Bekende artiesten Antoon en Davina Michelle verzorgden live optredens vanaf een indrukwekkend podium op het water tijdens The Big Anniversary Show. The Groundbreakers won de pitch van vastgoedeigenaar Klépierre en mocht de bijzondere jubileumshow bedenken en produceren.

Imposant podium op het water

Precies vijftig jaar na de opening door prinses Beatrix op 24 september 1973, verzamelden duizenden bezoekers zich op en rondom de Utrechtse Singel om het gouden jubileum te vieren.Voor de ingang van Hoog Catharijne aan de TivoliVredenburg-zijde verrees een imposant podium op het water voor The Big Anniversary Show. Meer dan 4.000 bezoekers genoten van de gratis show vanaf tribunes op de kades of op bootjes in het water. De memorabele show werd gepresenteerd door Utrechter Tim Senders, bekend van Streetlab.

Bomvol entertainmentprogramma

Burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, en Shopping Center Director Rinus Griep openden de avond, waarna het publiek kon genieten van een bomvol entertainmentprogramma. Hoogtepunten van de show waren de live optredens van popartiest Antoon en zangeres Davina Michelle met haar band. Aan het einde van de jubileumshow werd de geschiedenis van Hoog Catharijne en de verbinding met de stad Utrecht uitgelicht, waarna dansers op de watercatwalk, vuurwerpers, lichtartiesten en zeemeerminnen een spetterende grand finale vormden. The Big Anniversary Show vormde een prachtig slotstuk van het 50-jarig jubileum van het iconische winkelcentrum.

Jubileumcampagne

Brand experience agency The Groundbreakers bedacht en produceerde de jubileumshow van Hoog Catharijne in opdracht van eigenaar Klépierre. The Big Anniversary Show was het einde van de jubileumcampagne van drie maanden waarin elke week events en activiteiten in en rondom het winkelcentrum zijn georganiseerd door het bureau. Zo was er een tiendaags kinderfeestje XXL, interactieve pop-up experience over de geschiedenis, spelshow met menselijke grijpmachine ‘Lucky Crane’ en een boottaxi shuttleservice die bezoekers vanuit de binnenstad over de grachten naar het winkelcentrum bracht.

Benieuwd naar de de show? Bekijk de video hieronder!