Maandelijks zet The Groundbreakers een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de spotlights. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en hopen we een bijdrage te leveren aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer lichten we graag het merk T’riffic uit. T’riffic biedt namelijk als eerste label in Nederland een volledig circulaire bedrijfskledinglijn. De bedrijfskleding die het team van The Groundbreakers draagt, is dan ook van dit duurzame merk.

Volledig circulair

De textielindustrie is de tweede meest vervuilendste industrie ter wereld. Zo gaat in één katoenen t-shirt zo’n 4000 liter water en heeft alleen Nederland al 200 miljoen kilo textielafval per jaar. Schijvens Corporate Fashion vindt dat circulariteit de norm moet worden in deze industrie. Om deze reden introduceerden ze T’riffic; een 100% circulaire bedrijfskledinglijn. T’riffic produceert kleding van recycled katoen en/of recycled polyester waardoor er veel water, CO2-uitstoot en energie wordt bespaard. Kleding die is afgedragen, kan geretourneerd worden en vervolgens verwerkt worden tot nieuwe bedrijfskleding! Een innovatief en duurzaam concept waarvoor T’riffic inmiddels meerdere awards en nominaties heeft ontvangen.

Goede arbeidsomstandigheden

Naast de materiaalkeuze besteden ze bij T’riffic ook veel aandacht aan goede werkomstandigheden voor de makers. Bij een aantal fabrieken is het minimumloon inmiddels verhoogd naar een leefbaar loon waarmee de medewerkers kunnen investeren in scholing en goede gezondheidszorg voor het gezin. Alle productielocaties waar de kleding wordt geproduceerd zijn beoordeeld door de Fair Wear Foundation en met een score van 8,9 zijn de productielocaties van T’riffic een voorbeeld voor de textielindustrie.

Goodfuture

T’riffic is onder andere te koop bij Goodfuture: hét adres voor duurzame en circulaire bedrijfskleding in Nederland! De textielsector is op dit moment nog een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en ook de arbeidsomstandigheden in deze sector liggen onder een vergrootglas door vele misstanden. Daarom levert Goodfuture uitsluitend kledingmerken die garant staan voor goede (gecontroleerde) arbeidsomstandigheden. Het assortiment bedrijfskleding bestaat uit biologisch katoen, recycled katoen of recycled PET/polyester, bamboe of tencel en kan uiteraard voorzien worden van een logo. Afgedragen kleding kan worden geretourneerd waarna een belangrijk deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Free a Girl en Muziekids.

Ga naar de website van T’riffic of Goodfuture voor meer informatie over duurzame bedrijfskleding.